Glaskraan huren om ramen feilloos te plaatsen

Bij het plaatsen van ramen heb je niet alleen de juiste kennis en expertise nodig maar ook het juiste materiaal. Om ergonomische redenen en omdat grote glaspartijen steeds populairder zijn geworden, is een hijskraan met glaszuiger geen overbodige luxe. Wil je een glaskraan huren om ramen feilloos te plaatsen? In deze blog zetten we alle voordelen ervan op een rijtje.

Welke glaskraan kan je huren?

Voor het plaatsen van glas kan je beroep doen op zowel onze autolaadkranen als onze minikranen, in combinatie met een van onze glaszuigers. De keuze van glaskraan hangt af van de uit te voeren werken.

Zo komt een autolaadkraan goed van pas voor werken aan de achtergevel van een gesloten bebouwing of voor plaatsingen hoger dan de 4de verdieping. Een minikraan is dan weer breed inzetbaar aan de voorgevel en voor werken die wat dichter bij de grond worden uitgevoerd. En vooral ook als de locatie iets moeilijker bereikbaar is.

Glaskraan huren
Glaskraan huren

De voordelen van een glaskraan

Wil je een glaskraan huren om zelf de ramen te plaatsen op jouw werf? Dat kan met een van onze minihijskranen met glaszuiger. Je kan uiteraard ook beroep doen op een van onze kraanmannen. Bij het huren van onze autolaadkranen is een gekwalificeerde Topwerf-bedienaar steeds inbegrepen.

Wat je ook verkiest, het plaatsen van ramen met behulp van een kraan met glaszuiger biedt heel wat voordelen:

  • Nauwkeurigheid: je kan de kraan nauwkeurig bedienen om het glas op de juiste positie te brengen en het zorgvuldig te laten zakken. Zo kan je het glas met precisie positioneren en plaatsen. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas bij complexe bouwprojecten waarbij de ramen op moeilijk bereikbare plaatsen moeten worden geïnstalleerd.
  • Efficiëntie: dankzij de precieze bediening en het gemak van het verplaatsen van het glas kan je de ramen snel en efficiënt plaatsen. Met een glaskraan kan je grote en zware ramen sneller plaatsen wat tijd en arbeid bespaart in vergelijking met het handmatig tillen en plaatsen van ramen.
  • Veiligheid: een (mini)kraan met glaszuiger minimaliseert het risico op ongevallen en verwondingen omdat het glas op een gecontroleerde en veilige manier kan worden verplaatst en geïnstalleerd.
  • Schadebeperking: het risico op beschadiging van het glas wordt tot een minimum beperkt. Enerzijds omdat de kraan voor een veilige en stabiele ondersteuning van het glas zorgt en anderzijds omdat de zuignappen zodanig zijn ontworpen om een stevige grip te bieden zonder het glas te beschadigen. Zo is er minder kans op glasbreuk of krassen.
  • Bereik en toegankelijkheid: met een glaskraan geraak je op moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoge verdiepingen of krappe ruimtes. Vooral een minikraan is door zijn compacte omvang een grote meerwaarde om op locaties te manoeuvreren waar een grote hijskraan niet kan komen.

Een waardevol hulpmiddel voor het plaatsen van glas

Tot slot zijn hijskranen, en in het bijzonder minikranen met glaszuigers, heel flexibel inzetbaar dankzij hun compactheid en wendbaarheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor verschillende soorten projecten en werkomstandigheden. Je kan ze makkelijk verplaatsen en opstellen op bouwplaatsen die moeilijker bereikbaar zijn of slechts een beperkte werkruimte hebben. Wil je graag een glaskraan huren? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw project.

Glaskraan huren
Scroll naar boven