Zware kluis verplaatsen? Reken op Topwerf!

Een zware kluis verplaatsen? Of een andere zware en onhandige last zoals een piano of jacuzzi? Vaak is het te tillen gewicht te zwaar om manueel te verplaatsen. Of het risico op schade of letsels is net te groot. Dan ben je bij Topwerf aan het juiste adres! Ontdek in deze blog meer over ons uitgebreid en gebruiksvriendelijk aanbod aan hijs- en hefmateriaal.

Een hijskraan voor elk gewicht

Een belangrijk aandachtspunt bij het verplaatsen van een zware kluis is het gewicht. Voor je van start gaat, moet je het exacte gewicht kennen. Op basis daarvan kan je de juiste hijskraan kiezen.

Tot ons machinepark behoren twee Scania vrachtwagens die elk voorzien zijn van een Palfinger kraan (78 t/m en 135 t/m). Met een maximale hijscapaciteit van 30 ton, een maximumbereik van 40 meter en een zwenkbereik van 360 graden hijsen en (ver)plaatsen deze krachtpatsers moeiteloos zware gewichten.

Daarnaast hebben wij drie superkrachtige Hoeflon minikranen. Uiterst geschikt voor het hijsen van materialen, vooral binnen of in (kleine) ruimtes met beperkte toegang.

Zware kluis verplaatsen
Zware kluis verplaatsen

Extra hijshulpmiddelen

In ons verhuuraanbod vind je nog andere hijshulpmiddelen. Zo hebben wij een Hoeflon TC1 om een lading tot 1200 kg tot op de juiste plaats te brengen. En ook onze aanhangwagens komen goed van pas voor het veilig en snel vervoeren van materialen (tot 3,5 ton).

En uiteraard kunnen hijskettingen niet ontbreken bij het verplaatsen van een zware kluis. Net zoals de keuze van hijskraan is het belangrijk om het gewicht van de lading te kennen en de veilige werkbelasting van de hijsketting niet te overschrijden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bereid jezelf altijd goed voor. Naast de afmetingen en het gewicht van de kluis, check je best de volgende zaken:

  • De bestemmingsplaats en de eventuele overspanningslengte.
  • De eventuele hoogte die moet overbrugd worden.
  • Andere factoren zoals een beperkte doorgang.
  • Hoe meer informatie over de exacte hijsklus, hoe beter we kunnen inschatten welke hijsoplossingen nodig zijn.

Schakel gerust onze hulp in

Een zware kluis verplaatsen is een delicate klus. In deze blog verzamelden we verschillende nuttige tips voor het veilig hijsen en heffen van lasten. Vertrouw je liever op een professionele hijspartner? Als specialist in verticaal transport staan we met plezier voor je klaar. Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Scroll naar boven