Onze favoriete hijswerktuigen voor glasplaatsing

Dankzij onze kwalitatieve hijsoplossingen en onze doorgedreven knowhow zijn wij al jarenlang dé partner bij uitstek voor het assisteren bij glasplaatsing. We zouden Topwerf niet zijn als we niet voortdurend op zoek zijn naar nieuwe en betere hijswerktuigen waardoor het werken met glas nog veiliger en vlotter verloopt. Hieronder zetten we enkele van onze favorieten in de kijker.

De onmisbare C-haak

Een overkapping of oversteek komt regelmatig voor bij het verwijderen en/of plaatsen van glas. Door onze C-haak tussen de kraan en de glaszuiger te hangen, kan je dit overbruggen. Bij een beperkte ruimte en gewicht (tot 1000 kg) is de C-haak onze favoriet. Ook voor het hijsen over een woning is dit hulpstuk onmisbaar!

Een van onze meest gewaardeerde hijswerktuigen: de evenaar

Evenaars zijn het ideale hulpmiddel wanneer een raampartij of ruimte zich wat dieper bevindt. Ten opzichte van de C-haak kan de evenaar een grotere oversteek omzeilen. Onze evenaar L kan een oversteek tot wel 3 meter aan. Dankzij de automatiseerbare ballastblok is het mogelijk om op hoogte te werken met de nodige precisie.
In ons machinepark vind je sinds kort deze twee toppers:

  • Evenaar CBM750: voor glas tot 750 kg en een oversteek van maximaal 1,9 meter. Uiterst geschikt voor het gebruik met een autolaadkraan.
  • Evenaar CBM1250: voor glas tot 1250 kg en een oversteek van maximaal 3 meter. Goed inzetbaar voor kleine en grote klussen.

Wanneer gebruik je een C-haak of een evenaar?

Beide hijswerktuigen worden gebruikt om een dakoversteek of overkraging te overbruggen. Welke je het best gebruikt hangt af van de situatie en onze kraanman. De evenaar heeft een verschuifbare ballast om in evenwicht te hangen en de C-haak hangt door zijn vorm meestal vanzelf loodrecht.

Interesse in een van onze (nieuwe) hijshulpmiddelen?

Ben je enthousiast over een van bovenvermelde hijswerktuigen? Of ben je benieuwd welke hulpmaterialen er nog in ons machinepark te vinden zijn? Bekijk hier ons volledig aanbod, vraag onze prijslijst aan en/of stuur jouw online huuraanvraag door.

Scroll naar boven