hoekje

Van Laer - Brasschaat - 135t/m + C6

Klant: Gebroeders Van Laer
Locatie: Brasschaat
Gebruikt materiaal:

  • Kraan: 135t/m + C6
  • Zuiger: Z1
  • Hulpmaterialen: oprijplaten

Kraanmannen: Dennis

hoekje-onder-rechts

Aan deze woning stond een terraswarmer te dicht bij het glas waardoor er een thermische breuk ontstond en het glas vervangen moest worden. Omdat de barst zich aan de buitenkant bevond, was het voor ons een extra moeilijkheid om dit glas veilig te kunnen verwijderen. Door het aan te zuigen kon het namelijk verder breken waardoor er lucht kan komen tussen de zuignappen en het glas en zo het vacuümproces onderbroken wordt. Met alle gevolgen van dien. Onze ervaring leert ons dat de barst afplakken met stevige tape dit risico verkleint. Op de foto’s kan je dit zien.

Met de minikraan C6 hebben we tot achteraan de woning gereden op onze kunststof rijplaten om het gras te beschermen. Omdat het hier over een zware plaat gaat verwijderden we de jib van de minikraan. Hierdoor wordt de kraan wat compacter en krachtiger.

We haalden het glas eruit en terwijl de Z1 zuiger met glas nog aan de minikraan hing pakte de grote kraan het glas met zuiger over om het tot vooraan de woning te krijgen. Het ging hier over een glasplaat van 850kg. Deze worden ook wel jumboruiten genoemd en komen vaak op speciaal transport. Het transport stond vooraan in de straat. We plaatsten het kapotte glas op het transport en voerden dezelfde handeling opnieuw uit met het nieuwe glas in omgekeerde volgorde.

Voor onze kraanman was dit een ingewikkelde opdracht omdat hij de twee kranen bijna tegelijk moest bedienen. Alles was zeer nipt uitgemeten maar zulke uitdagingen gaan we graag aan.

hoekje-groen

Hulp nodig of materiaal huren?

Mijn online huuraanvraag

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1 GB.
    2
    Scroll naar boven